4tESO. Programació i Robòtica. Perquè tot el món hauria de saber programar. TecnoVidal divendres, 22 d’abril del 2016 No Comment

Imatge extreta de codeweek.eu
L'ús de la tecnologia és d'allò més quotidià a les nostres vides, inclús a les aules no ens és estrany, no obstant això, la tecnologia s'utilitza com una espècie "d'instrument passiu" que vos convertix en usuaris d'aplicacions i servicis.


Si parles "d'ensenyança de programació als col·legis" es tendix a pensar a formar a les noves generacions de desenvolupadors que treballaran en empreses com Google o Facebook.
Evidentment, la preparació per al mercat laboral és un factor important a tindre en compte; vosaltres exercireu treballs que ni tan sols s'han inventat i l'ensenyança de ciències de la computació és una mesura per a encarar estos nous desafiaments.

La Comissió Europea calcula que l'any 2020 existiran al voltant de 900.000 llocs vacants a l'àmbit de les TIC a Europa que necessitaran ser coberts, una demanda que s'espera cobrir, introduint en els plans d'estudis actuals l'ensenyança de programació.



La programació vos permetrà donar sentit a com funcionen les coses, explorar idees, encarar processos d'autocorrecció i busca d'errors (depurar un programa que no funciona adequadament), vos enfrontarà a reptes de resolució de problemes complexos (introduint-vos en l'algorítmia), fomentarà la vostra creativitat, l'emprenedoria i la cultura lliure, augmentarà la vostra motivació, millorarà la vostra autonomia, el treball en equip (col·laboració), també coneixereu diferents formes de comunicació d'idees ...

Totes estes destreses són realment útils per a qualsevol estudiant sense importar la disciplina de la seua futura activitat professional, és la preparació ideal per al món d'avui dia, que canvia a velocitat de vertigen i en el que la gent ha d'inventar solucions innovadores constantment per a enfrontar-se a noves situacions inesperades.
https://www.kodable.com/img/landing/kodableInfographic.png
Imatge extreta de Kodable
per Antonio Vidal

Antonio Vidal es professor de Tecnologia. És un autodidacta convençut, apassionat per la tecnologia, la programació, la robòtica i el món MAKER.

Segueix-me al Twitter |

No Comment